2 cani de faina integrala
2 cani de fulgi de ovaz fini
Patru lingurite de praf de copt
O lingurita de sare
Doua cani de lapte de soia (poate fi inlocuit cu alt lapte vegetal)
O lingura de seminte de in macinate (faina de in)
Jumatate de cana de seminte de floarea soarelui
120 ml marmelada/gem de mere.
Vei preincalzi, mai intai, cuptorul la 180 de grade Celsius, si vei scoate la indemana o tava pentru copt, de dimensiunile dorite, pe care vei aseza o hartie de copt.
Intr-un vas de dimensiuni mari, unde sa incapa toate ingredientele, vei pune ovazul, faina, faina de in, sarea si praful de copt, amestecandu-le bine, dupa care, in alt bol, amesteci gemul si laptele, pe care le torni, intr-un final, in cel de fainuri si seminte de floarea-soarelui. Dupa ce te asiguri ca aluatul nu are cocoloase, il torni in tava pregatita si lasi sa se coaca in cuptor pana la 45 de minute (facand testul cu scobitoarea pentru a te asigura ca nu este crud in mijloc, daca aluatul e gros).
Lasi sa se raceasca inainte de a taia felii. Pofta buna!